Havalar Isınırken Klima ve Vantilatör mü Arıyorsunuz?

Küreselleşme ile birlikte bunaltan yaz sıcakları sonucunda kapalı mekanlarda hava alabilmek neredeyse imkânsız bir duruma gelmiştir. Sıcak havalarla mücadele edebilmek için klima ve vantilatör kullanımı neredeyse zorunlu bir hale gelmiş bulunmaktadır. Bu durumda farklı alternatifleri bulunan klima ve vantilatör modelleri oldukça rağbet görmektedir. Özellikle havalar ısındığı zaman klima ve vantilatör satışlarında büyük bir artış yaşanmaktadır. Peki yaz aylarının vazgeçilmez ürünlerinden klima mı yoksa vantilatör mü kullanılmalıdır? Hangi ürün sizlerin daha da serinlemenize yardımcı olurken tasarruf yapmanıza da katkı sağlar?

İklimlendirme cihazları kategorisinde yer alan klima ve vantilatör ürünlerinin ikisi de serinlemek amacı ile üretilmiştir. Klima ya da vantilatör seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Bunlar serinleme cihazı kullanılacak mekânın büyüklüğü ve bu cihazların kaç saat kullanılacağı gibi hususlardır. Yaşadığınız mekânı gün boyu serinletmek istiyorsanız eğer sizin için avantajlı olacak, A sınıfı inverter klima modelleri olacaktır. Diğer yandan yaşadığınız ortamı sadece belirli saatlerde soğutmak istiyorsanız, sizin için vantilatör kullanımı daha avantajlı bir seçenek olacaktır.eturanavm.com üzerinden mekânınız için klima ya da vantilatör seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Klima mı Vantilatör mü? Hangisini Almalısınız?

Sıcağı seven insanların dahi, bir noktadan sonra bunaldığı ve serinlemek istediği Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları klima ve vantilatör modellerinin satışlarının patladığı bir dönemdir. Gündelik hayatınızı geçirdiğiniz evleriniz, işyerleriniz ya da bahçelerinizde serinletici çözümler için eturanavm.com web sitesine göz atabilirsiniz. Bilindiği üzere piyasada serinleme amacıyla kullanılabilecek iki seçenek yer almaktadır. Bunlar; klimalar ve vantilatörlerdir. Bu iki seçenekten hangisini seçeceğiniz konusunda karar verebilmek için kapsamlı bir araştırma yapılması gerekmektedir.

Serinleme amaçlı kullanılan klima ve vantilatör modelleri seçiminde birkaç kritere dikkat etmek büyük önem arz etmektedir. Bu kriterler, mekânın büyüklüğü, cihazın kaç saat kullanılacağı, cihazın maliyeti ve cihazın tüketeceği elektrik miktarına göre değişkenlik göstermektedir. Tüm bunların ötesinde ailenize uygun ve bütçenizi sarsmayacak düzeyde bir tercih yapmak sizler için daha uygun olacaktır.

Klimalar, içerisinde bulunan çeşitli soğutma araçları sayesinde ortamdaki ısıyı yazın düşürebilir ya da kışın arttırabilir. Bunun yanı sıra ortamdaki fazla olan nemi alarak taze havayı ortama geri kazandırır. İnsanlar yaşadıkları mekânın şartlarına bağlı olarak sıcaklığı istedikleri düzeyde tutabilirler ve gerekli konforu hayatlarına entegre edebilirler. Klima ve vantilatör modelleri arasından, yaşayacağınız mekâna sağlayacağı artılar şunlardır:

-    Yaşadığınız alanın sıcaklığına bağlı olarak etkili bir soğutma sağlar.

-    Kısa bir sürede dahi sıcaklık düşüşü ve nem miktarındaki azalma fark edilecek düzeye gelir.

-    Klimalar yaz aylarında kullanılacaksa, sıcaklığı düşürerek istenilen sıcaklık düzeyinde sabitlenmesi sağlanabilmektedir. Diğer yandan kış aylarında kullanımı gerçekleşecekse sıcaklığı yükselterek yine istenilen düzeyde sabitlenmesi sağlanabilmektedir.

-    Çevre dostu olarak üretilen klimaların içerinde sağlıklı gazlar kullanılmaktadır.

-    Ortamda bulunan tozu ve mikrobu yok etme özelliklerine sahiptirler.

Vantilatörler ise içerisinde bulunan pervane sayesinde, havaya yön verme prensibi ile çalışan cihazlardır. Vantilatörler çalışma prensiplerine göre farklı isimler almaktadır. Bunlar; fan, blower, aspiratör ve körüktür. Klima ve vantilatör modelleri arasından vantilatörün yaşayacağınız mekâna sağlayacağı avantajlar ise şunlardır:

-    Diğer soğutma sistemlerine göre daha ucuz bir yapıdadır.

-    Enerji gücü düşük olduğundan saatte yaklaşık 65 watt kullanır.

-    Diğer soğutma cihazlarına göre vantilatörler bakım ve onarım gerektirmez, kullanıcısına arızalanma ya da kırılma gibi sorunlar yaratmaz.

-    Açık alanlarda da tercih edilebilmektedir.

-    Vantilatörler ortamda bulunan havayı bir yönden diğer yöne aktararak devir daim yaptırdığı için havanın kurumamasını sağlar.